Mònica Planas

és il·lustradora i dissenyadora i pinta amb aquarel·la des que era petita. Ara bé, quan li van diagnosticar la malaltia de MAV, que li limita la mobilitat, la pintura va passar a tenir una importància especial per a ella ja que li permet connectar amb si mateixa i canalitzar en positiu les seves emocions.

Afectada per la malaltia de MAV

A partir de la seva experiència, va crear el mètode aquarel·la emocional, una tècnica que imparteix a diferents tallers com el del Casal Artesà d’Hostafrancs. S’hi dedica des que la malaltia de MAV la va obligar a deixar la feina que tenia en una gran empresa per prescripció mèdica. Ara, els dibuixos de les seves alumnes es poden veure a la sala aparador del Casinet d’Hostafrancs fins al 24 d’octubre.

Connectar amb les emocions

Les classes se centren a ajudar els alumnes a connectar amb les seves emocions i a plasmar el que senten, sense filtre, assegura Planas. S’ajuden amb una ambientació tranquil·la en què es fan servir músiques que puguin inspirar els diferents estats d’ànim, explica.

La idea —assegura Planas— és que “si un dia estic emprenyada a casa meva, puc agafar els pinzells, puc pintar i em puc deixar anar. I aquell malestar va fluint, el traspasses al paper i després és molt menor en el teu cos”, reconeix. Planas explica, a més, que en l’aquarel·la no “hi ha res que estigui ben o mal fet” i que no cal saber pintar per assistir als tallers.

Il·lustracions solidàries

La Mònica, a més, té en marxa el seu projecte personal HakunaBcn, des d’on, a banda dels tallers, crea il·lustracions solidàries amb l’Institut Guttmann, una entitat a la qual la Mònica ha estat molt vinculada des que li van diagnosticar la malaltia de MAV.