Diferents actors culturals de Catalunya han emès aquest dimecres un comunicat conjunt per denunciar “el retorn de la censura que està atemptant contra la llibertat d’expressió”, en referència a les cancel·lacions que algunes companyies i actors han patit a diversos punts del territori espanyol des que PP i Vox han arribat a àrees de responsabilitat d’alguns ajuntaments, després de les últimes eleccions.

El comunicat publicat a través de xarxes socials també exigeix “la protecció dels drets fonamentals” del món cultural i sentencia que “sense cultura no hi ha democràcia”. El text està escrit en català, però també en castellà, en eusquera i en gallec. L’han difós diversos actors culturals com, per exemple, el Festival Grec, el Gran Teatre del Liceu, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i la Sala Razzmatazz.

Collboni es fa seva la denúncia

De la queixa del món de la cultura també se n’ha fet ressò l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. A través d’una piulada a Twitter ha avisat que “la cultura no se censura” i s’ha compromès “que Barcelona lideri la defensa de la llibertat d’expressió i creativa“.