Assaig general del que és el concert de gòspel més multitudinari dels celebrats a Catalunya: el GospelFest, que aquest any es torna a celebrar a Barcelona. El proper diumenge, 13 de novembre, 600 veus sonaran alhora dalt de l’escenari a l’Auditori Fòrum de Barcelona en un concert totalment benèfic.

betevé ha pogut ser present en un dels darrers assajos finals, amb prop de mig miler de persones que s’han aplegat al Col·legi Maristes la Immaculada, al carrer de València, per acabar de preparar el concert. Entre els participants, molts ja hi van prendre part en l’edició del 2018 i pertanyen a algun grup de cant.

Fruit de l’emoció de la primera edició, vam dir de fer la segona. Ens vam mirar, ens vam abraçar i vam dir que sí. Ràpidament vam omplir els 600 cantaires i amb més de 120 cantaires en llista d’espera”
Imma Joseph, coorganitzadora del GospelFest

L’origen de la iniciativa, arran dels atemptats

Tres cantaires de gòspel van posar en marxa la iniciativa a les xarxes social després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, el 2017, i finalment va derivar en el concert de gòspel més multitudinari del país. La primera edició del GospelFest es va celebrar el 2018 “amb un èxit inèdit per a una acció col·laborativa d’aquesta mena”.

En total, més de 2.850 persones ompliran l’Auditori Fòrum de Barcelona com a públic i cinc professionals de reconegut prestigi a Catalunya en faran la coordinació musical: Jordi Cardona, Manel Garcia, Gerson Gelabert, Maria Illa i Nacho Melús.

Hi participen 20 cors de tot el país

Els 600 cantaires són tant veus individuals (un centenar aproximadament) com integrants de 20 cors de tot el país: Amazing Gospel, Mas Gospel, The Beating Souls, Gospel 4 Cors, Argentona Cor de Gospel, Cor de Gospel Cardedeu, Roc&Gospel, En Clau de Gospel, Gospel Roc Llinars, Esclat Gospel Singers, Gospel l’Aliança, Tam Tam Gospel, Harmònics, Donant la Nota, Blaus de Mar, Gospel Sentits, Twocats pel Gospel, Passatge Gospel Choir, Gospel Sentits, Arrítmics, SagreraFest i Sant Andreu Gospel.

Un repertori que barreja els clàssics amb temes propis

Entre el repertori de temes que han pogut assajar, hi ha una barreja de clàssics amb creacions pròpies. Un dels directors que hi han participat, Nacho Melús, és un dels que tindran l’oportunitat d’estrenar un tema: “Tinc un projecte de gòspel amb flamenc i presentem un tema aquí. És una sort increïble”, assegura.

Tot i que els organitzadors asseguren que la convocatòria està tenint èxit, encara hi ha entrades a la venda a través de la plataforma Entradium, per un preu de 23 euros. També s’hi pot col·laborar enviant un bizum o a través d’una transferència.