Entre aquesta imatge, i aquesta altra, hi ha 155 anys de diferència. La façana marítima de Barcelona ha canviat radicalment. També ha canviat la imatge de l'edifici d'aquí al darrere, la Llotja de Mar, ara envoltat de trànsit i de molts més arbres. Una ambient molt diferent del que hi havia l'any 1860. Són fotografies de Charles Clifford, un fotògraf gal·lès que va treballar per a la monarquia espanyola retratant diferents pobles i ciutats. Ara, 83 de les seves fotografies, cinc de les quals de Barcelona, se subhastaran. Són algunes de les poquíssimes còpies originals que es conserven, el gran valor de les quals se subhastaran és el format. JUAN NARANJO, coorganitzador de la subhasta "Són inèdites quant al format perquè són molt més grans que les que s'havien comercialitzat habitualment. Tenia una particular visió a l'hora de construir les seves imatges que realment és molt interessant i per aquesta idea innovadora de crear un arxiu de vistes que el fa realment singular." Els preus de sortida de les fotografies en què apareix Barcelona van dels 1.600 als 3.000 euros, i es poden veure fins demà a Balclis, la casa que les subhastarà dimecres a la tarda.

El fotògraf gal·lès Charles Clifford va rebre l’encàrrec de la monarquia espanyola de documentar la modernització que estava vivint Espanya. El resultat va ser un valuós arxiu fotogràfic de tot Espanya de la dècada dels 50 i dels 60 del segle XIX. 80 d’aquestes fotografies se subhastaran dimecres a la sala Balclis, cinc de les quals són imatges de Barcelona. Fins aquest dimarts es podrà veure tot el fons a la sala del carrer del Rosselló.

Clifford va fotografia Barcelona l’any 1960. Es va fixar en la façana marítima, l’església de Santa Maria del Mar o en el Gran Teatre del Liceu. Els preus de les instantànies de la ciutat van dels 1.600 als 3.000 euros de sortida.