La trobada dedicada als amants de les sèries ha fet un pas de gegant, passant d’una primera edició d’una única tarda a un festival de tres dies. El creixement s’ha fet possible perquè el certamen ha obtingut el premi Movistar Artsy 2014, una plataforma en línia que fomenta l’emprenedoria en totes les disciplines culturals. La segona edició presentarà en primícia a Europa el documental inèdit sobre el creador nord-americà de sèries Dan Harmon, “Harmontown”, que visitarà el festival i oferirà una xerrada amb el periodista Toni Garcia Ramon.

El creador nord-americà de sèries Dan Harmon, “Harmontown”

Les cinc “joies ocultes” del festival

Pels organitzadors del certamen, Beto Martínez i Víctor Sala, hi ha cinc activitats que un serièfil no es pot deixar perdre perquè seran les “joies ocultes del festival”. Es farà l’emissió del documental ‘Disco & atomic war’, que narra la història de la televisió en l’Estònia de la Unió Soviètica. També una xerrada i projeccions de les microsèries catalanes: ‘Nico & Sunset’, d’Oriol Vila, Raquel Salvador i el productor Roger de Gràcia emesa a YouTube i gravada únicament amb mòbil, i ‘Les coses grans’, de Roger Coma emesa per YouTube i després per televisió. Hi haurà una projecció de la sèrie ‘El fin de la comedia’ i un col·loqui amb els seus creadors, i una xerrada sobre pirateria i nou consum audiovisual amb les plataformes com Series.ly i Filmin.

Víctor Sala i Beto Martínez en la presentació de SerielizadosFest

El balcó s’omplirà d’activitats

Un dels espais en què programaran moltes activitats és l’Espai Balcó de l’Arts Santa Mònica. Els assistents podran submergir-se en l’experiència de les ulleres Oculus Rift (ulleres de 360º) i recórrer amb realitat virtual els escenaris més característics d’algunes sèries. També s’instal·larà una Game Boy gegant amb un joc de la sèrie ‘Twin Peaks’ i una impressora de menjar en 3D. Per inaugurar el festival s’ha programat una festa amb concerts a la Sala Apolo amb els cantautors Joan Colomo i El Niño de la Hipoteca. L’entrada al festival és gratuïta, tot i que els assistents hauran de registrar-se prèviament al web de Serielizadosfest.