A l’escenari ubicat a la plaça de Sant Jaume, set colles bastoneres han escenificat una de les danses més antigues que encara es ballen a Catalunya. Es creu que els balls de bastons procedeixen dels rituals agraris dels pobles iberoceltes, o bé de la cultura grecoromana. Els bastoners vestits amb la indumentària tradicional han exhibit les coreografies seguint el ritme de la música dels flabiols i les gralles, el so dels picarols i els cops dels bastons.

Després dels balls, les colles bastoneres han iniciat una cercavila des de la plaça de Sant Jaume fins a la plaça Reial.

A les 11 h, a l’avinguda de la Catedral, s’ha celebrat el 63è concurs de colles sardanistes sota l’expectació de centenars de mirades curioses. Fins a un total de 40 colles han participat amb les seves millors formacions per ballar de la manera més estètica i ajustada a la música de la Cobla Sant Jordi.

L’objectiu de les colles que participen en el concurs és aconseguir el màxim guardó, una rèplica en miniatura, feta amb bronze, del Gegant de la Ciutat. Però per tal de guanyar la preuada figura del gegant, les colles han de guanyar dos anys seguits, o tres anys alterns l’Àliga de la Ciutat.