Al costat dels galets i els canelons, el concert de l’Orfeó Català s’ha convertit en una tradició del dia de Sant Esteve. Enguany se celebren 100 anys del primer concert. Totes les formacions corals de l’Orfeó han preparat un espectacle que recorrerà l’últim segle de la història de Catalunya, l’entitat coral i el Palau de la Música.

S’interpretaran peces tan emblemàtiques com l”Hallelujah’ de l’oratori ‘El messies’, de Händel, i s’estrenarà l’obra ‘Pau al cor’, de Ramon Humet. No hi podran faltar les nadales. La narració dels actors Pep Munné i Pep Anton Muñoz serà el fil conductor de l’acte. Francesc Orteu ha signat el guió.

A l’escenari del Palau, hi pujaran les cinc formacions més joves: Cor Petits, Cor Mitjans, Cor Infantil, Cor de Noies i Cor Jove. Josep Vila dirigirà els cantaires de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, que per primer cop participarà al concert.

100 anys de nadales per Sant Esteve

El primer Concert de Sant Esteve va tenir lloc el 1913. En aquella ocasió, Lluís Millet va dirigir la formació coral. L’actuació va començar amb ‘El cant de la senyera’. Fins a l’esclat de la Guerra Civil, l’actuació es va convertir en una tradició, que només es va alterar l’any 1933. El president Francesc Macià va morir el dia de Nadal, així que el concert es va ajornar al 31 de desembre.

Durant la guerra i els primers anys de franquisme, el concert es va interrompre. El 1946 es va recuperar i ha arribat fins a l’actualitat. Durant aquests anys només s’ha suspès el 1962 com a conseqüència de la gran nevada (finalment, es va celebrar el 30 de gener) i l’any 1975, per la reestructuració del cor.