El mític responsable del bar Pinotxo de la Boqueria, Joan Bayén, ja té un llibre que l’homenatja. ‘La Boqueria del Juanito‘ s’ha presentat aquest dimecres al mercat on va treballar tota la seva vida. El llibre fa un recorregut “pausat”, en fotogrames, del seu creixement personal fusionat amb el personatge i el seu entorn. El llibre defineix Bayén com “la pura simpatia, amabilitat, felicitat i bondat”.

Els editors afirmen que la publicació és molt completa i repassa la vida de Bayén des dels 7 anys —quan ajudava la mare al darrere de la barra— fins a la seva jubilació. Parla del bar en l’època de la postguerra i repassa també l’etapa dels Jocs Olímpics.

Ramon Cabau i la carn de balena

Hi ha un capítol dedicat a Ramon Cabau, amic del Juanito i un gran impulsor de la cuina catalana, i un altre que fa referència a la carn de balena durant els anys 50. El mercat es va convertir en un punt de distribució d’aquesta carn a d’altres mercats.

El llibre conté textos d’Inés Butrón, Àlex Aguilar, Carla Alpeñés i Félix Montero, i està il·lustrat amb recull de fotografies de Josep Rodenas i dibuixos de Javier Mariscal, Óscar Nebreda i Monse Fransoy.

El Pinotxo va morir el mes d’abril als 88 anys. Era l’ànima del mític establiment, que ja s’havia traspassat anteriorment amb polèmica per una disputa familiar.