Bona diada de locals de la Mercè, amb 18 castells a plaça i només un parell de caigudes. Els Castellers de Barcelona han fet la millor actuació de les sis colles, repetint alguna de les construccions que van fer ahir, com el 7 de 8. El castell més destacat dels vermells ha estat aquest 5 de 8 en tercera ronda, que han pogut descarregar. És el quart d'aquesta temporada. A la ronda de pilars han aconseguit carregar el pilar de 6, un espadat que s'ha trencat a la baixada. Els castellers de Sants han igualat la millor actuació d'aquesta temporada. Tot i que han descartat finalment portar un castell de 9 a plaça, els borinots han descarregat el 3 i el 4 de 8 i el 5 de 8 com a construcció més destacada. L'únic castell folrat del matí ha estat realitzat pels Castellers de la Vila de Gràcia. Els blaus han carregat per primer cop aquesta temporada la torre de 8 amb folre, un castell que no han pogut descarregar mai; avui tampoc no ha estat el dia. Tot i això els de Gràcia han sortit de plaça amb el 4 i el 3 de 8 al sac. La resta de colles han fet una excel·lent actuació. Poble Sec ha descarregat tres castells de 7 i mig, amb el 7 de 7 com a construcció més destacada. Sagrada Família també ha optat pels castells de 7 i mig, amb el 3 de 7 aixecat per sota com a castell estrella. I la jove de Barcelona s'ha estrenat a la Mercè amb la millor actuació de la seva història, descarregant per primera vegada el 5 de 7. Una diada en què s'ha desplegat una estelada gegant que ha tornat a arrencar crits en favor de la independència.

Els Castellers de Barcelona, després de la seva gran participació a la diada de colles convidades d’ahir, podrien haver baixat el nivell en aquesta segona jornada, però no ho han fet pas. Han descarregat tres castells de vuit: el 3d8, el 7d8 i el 5d8. També han carregat un pilar de sis, tot i que no han pogut descarregar-lo.

Els Castellers de Sants volien atrevir-se en aquesta diada amb un tres de nou amb folre, però la baixa d’última hora d’un dels seus membres els ha fet descartar-ho. Però no han tingut gaires problemes per descarregar una tripleta de vuit: el 3d8, el 4d8 i el 5d8, aquest últim en la segona de les tres rondes d’actuacions de la diada.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han fet la seva millor actuació de la temporada. Han descarregat també el 3d8 i el 4d8. I han aconseguit carregar la torre de vuit amb folre, tot i que no han pogut acabar de descarregar-la.

Els Castellers del Poble Sec han aixecat un tres de set per sota, a més de descarregar el 5d7 i el 7d7, que ja van assolir la temporada passada en la diada de Torredembarra.

En la seva millor actuació de la temporada, els Castellers de la Sagrada Família han fet també tres castells de set: el 5d7, el 4d7 amb agulla i el 3d7 aixecat per sota que també han exhibit els del Poble Sec.

La Colla Jove de Barcelona ha participat per primer cop en la diada de la Mercè i, de fet, ha assolit la millor actuació des que es va fundar: els de la camisa color burdeus han aconseguit el 3d7, el 4d7 i -per primer cop- el 5d7.