A partir de l’1 de setembre, l’IVA que grava les entrades d’espectacles culturals passarà del 8% al 21%. L’Auditori calcula que, de mitjana, el preu de les localitats per als concerts programats s’encarirà 4,5 euros. Els espectadors podran comprar entrades a meitat de preu a les taquilles del carrer de Lepant o a través del Telentrada.

Els concerts coproduïts amb Ibercamera i The Project estan exclosos dels descomptes, com per exemple el concert de l’Orquestra Nacional de França. L’actuació de la mezzosoprà italiana Cecilia Bartoli estarà rebaixat en un 20%.

L’abonament a la carta es veurà afectat per l’increment de l’IVA. En canvi, l’Auditori ha avançat que els abonaments per als cicles Espectacular, Iniciació 1 i 2 i Jove de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya no canviaran de preu fins que s’inicïin. La sala de concerts ha decidit no apujar el preu de la programació del servei educatiu perquè consideren que és necessari fomentar la música entre el públic més jove.