17 instruments de corda pinçada i no només guitarres. Dalt de l'escenari, llaüts, bandúrries i també guitarres baixes, uns instruments poc habituals. JORDI SÁNCHEZ, guitarra baixa "Són instruments als quals hem de donar la importància que crec que haurien de tenir, perquè existeix obra escrita per aquests instruments i moltes vegades es mantenen en l'oblit." Els Laud'Ars, una formació amb gairebé 30 anys d'història, reivindiquen una música que no només s'interpreta poc, sinó que tampoc no s'estudia. JORDI SÁNCHEZ, guitarra baixa "Ens faria molta il·lusió que algun dia pogués haver-hi una càtedra aquí, al Conservatori, per poder tocar i poder aprendre aquests instruments." La seva és la mateixa reivindicació que la del certamen que ahir van inaugurar, el Miquel Llobet, un concurs per a guitarristes de renom internacional. EULOGIO DÁVALOS, director fundador del Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona "Es importante ver la historia de lo que fue la guitarra en Catalunya, que fue un crisol. Antes de la Guerra Civil fue prácticamente un espejo a nivel mundial." Els resultats del concurs es donaran a conèixer el proper 6 de novembre. Fins llavors, a més de concerts, s'organitzaran moltes altres activitats. Es farà, per exemple, un taller de fisioteràpia per a músics.

El certamen s’allargarà fins al proper 6 de novembre, quan es donarà a conèixer el nom del guanyador. Hi participen músics de fins a 35 anys de 8 nacionalitats diferents. I de manera paral·lela, s’han organtizat activitats molt diverses. A més de concerts, s’ha muntat una exposició de guitarres i un taller de fisioteràpia per a músics.

Amb vuit edicions, el certamen Miquel Llobet s’ha consolidat com un referent mundial en el panorama de concursos d’interpretació.