Lang Lang, nascut l’any 1982 a Shengyang, és un dels pianistes més reconeguts a l’àmbit mundial tot i la seva joventut. Des de l’1 fins al 10 d’octubre l’artista realitzarà una gira per l’estat espanyol que el durà per les ciutats de Bilbao, Saragossa, València, Madrid i Barcelona. L’artista ja va actuar a Barcelona l’any passat, quan va interpretar obres de Bach, Schubert i Chopin.

Durant la seva estada a la península, el pianista xinès serà especialment actiu a Internet, en què ha obert una plataforma per comunicar-se amb els seus seguidors i per mostrar, a través de vídeos, “tot el que normalment intenten ocultar”. En els dos vídeos que Lang Lang ja ha penjat a la pàgina, l’artista explica que els seguidors podran fer-li preguntes, podran veure-hi contingut exclusiu i fins i tot s’hi emetrà en directe la classe magistral que Lang Lang farà a Madrid el proper 4 d’octubre.

En la presentació de la gira estatal, el jove artista xinès ha explicat que la tecnologia i Internet són “la manera d’arribar a les noves generacions”, i poden ser “una eina molt útil en l’educació”. Els aficionats a la música clàssica podran veure Lang Lang el proper 10 d’octubre a L’Auditori de Barcelona, on interpretarà les sonates per a piano 4, 5 i 8 de Mozart i les balades 1, 2, 3 i 4 de Chopin.