Aquest dimecres ha arrencat el Primavera Sound amb diversos concerts gratuïts al llarg de la tarda i vespre al Parc del Fòrum. La banda nord-americana The Bots ha tocat a l’escenari Ray Ban del Primavera Sound. Els joves germans van rebre l’any passat el premi a millor artista punk en els All Indie Music Awards de Los Angeles.

Concert de la banda dels EUA The Bots, aquest dimecres al Parc del Fòrum

El festival, que en aquesta tretzena edició ha ampliat l’espai, que arriba als 94.700 metres quadrats, portarà a Barcelona grups com Blur, The Postal Service i Phoenix, si bé no hi serà finalment Sixto Rodríguez, que va cancel·lar l’actuació per motius de salut. Fins diumenge,  al Parc del Fòrum hi haurà nou escenaris on sonaran des de pop o rock fins a música electrònica.

Al mateix parc hi haurà també una fira discogràfica i una altra de pòsters de concerts, i també s’hi acollirà part de la programació del festival per a nens Minimúsica. Però el Primavera Sound també es podrà viure a molts altres espais de la ciutat. Des del mes d’abril, a diversos bars de Barcelona es fan actuacions en directe, i a partir de dissabte al Parc de la Ciutadella hi haurà concerts per sisè any consecutiu. També torna enguany l’In-Edit, un festival de cinema documental que permet gaudir de la música des d’una perspectiva cinematogràfica.

Els abonaments per assistir-hi estan esgotats des del mes de març, segons va avançar l’organització. Queden disponibles entrades d’un dia, que es poden adquirir al mateix Parc del Fòrum per 90 €.

PrimaveraPro, espai de trobada per a professionals

En el marc del festival, també se celebra el PrimaveraPro, un punt de trobada per als professionals de la indústria musical. S’hi reuneixen des d’artistes fins a programadors i directors de festivals, passant per representants de discogràfiques i periodistes especialitzats. La quarta edició aplegarà fins a 1.800 persones, un 29% més que l’any passat, procedents de 41 països diferents.

La programació també és més extensa. Són cinc dies de conferències, xerrades i recepcions en què es posarà de manifest el paper de la música i les indústries culturals en la societat actual.