bcn film fest 2022

(ACN) ‘La conferencia’, de Matti Geschonneck, ha estat guardonada amb el premi a la millor pel·lícula del sisè BCN Film Fest. El film, dirigit per Matti Geschonneck, recrea la reunió de dirigents nazis en què es va decidir l’assassinat sistemàtic de milions de jueus durant la II Guerra Mundial. El premi al millor director ha estat per Yvan Attal per la pel·lícula ‘El acusado’, que també ha estat guardonada en la categoria de millor guió per Yvan Attal i Yaël Langmann.

17.000 espectadors en una edició 100 % presencial

El festival, que acaba aquest divendres, ha tingut 17.000 espectadors, xifra que suposa un increment de més d’un 45 % respecte de l’any anterior, que va estar afectat encara per la pandèmia. “Estem molt contents d’aquesta edició que, tal com prevèiem, ha confirmat el potencial del festival”, ha destacat la directora del festival, Conxita Casanovas.

Els guardonats de la sisena edició

En la categoria al millor actor s’ha guardonat a Gabriel Agüero per ’Jezabel’ i Olivier Gourmet, per ‘Eugénie Grandet’ i en el de millor actriu a Léa Seydoux, per ‘Deception’.

Mar Galo, Ken Jenie i Alexis Rault han rebut el premi Festival Castell de Peralada a la millor música per ‘Yuni’ i el premi film-història (UB) a la millor pel·lícula pels seus valors històrics ha estat també per ‘Yuni’, de Kamila Andini.

‘Deception’, d’Arnaud Desplechin, ha rebut el premi de la crítica ACCEC i ‘La mort petita’, de Júlia Coldwell Serra, el premi ESCAC al millor curtmetratge.

Oliver Stone, convidat estrella del festival

El festival va engegar el 21 d’abril amb la presència del director Oliver Stone com a gran estrella convidada i amb el retorn a la presencialitat al 100 % després de dos anys de pandèmia.

La 7a edició del BCN Film Fest se celebrarà del 20 al 28 d’abril del 2023.