Els estudiants del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre han celebrat aquest divendres el Dia Internacional de la Dansa. Era el seu dia i ho han demostrat de la manera en què millor s’expressen: ballant. Els joves, d’entre 12 i 18 anys, han interpretat actuacions creades per ells mateixos a les portes del centre. L’acte era obert al públic.

La jornada ha estat festiva i ha estat més especial que mai perquè després de dos anys aïllats a les aules per la covid, han pogut compartir amb la ciutat un dia tan assenyalat per a ells. Es tracta de joves estudiants dels sis cursos de les especialitats de dansa contemporània, clàssica i espanyola que dediquen moltes hores a la dansa mentre també cursen els estudis reglats d’ESO i batxillerat.

En Genís és un d’aquests estudiants. Concretament, fa quart d’ESO i és estudiant de tercer curs de dansa contemporània. Ha format part d’una de les actuacions d’aquest divendres i per a ell ha estat una forma d’expressar-se. “Volíem reflectir que la dansa és entre nosaltres, volíem muntar una acció conjunta i que el públic veiés que realment la dansa és important“, ha explicat el jove ballarí en una entrevista al programa ‘Via 15’.

Actuacions obertes al públic dels estudiants de Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre

“La dansa també és cultura”

Tot i l’ambient alegre i distès, també ha estat una jornada reivindicativa. El sector denuncia que la dansa és “la germana petita” de la cultura i que es menysté. Per això, la directora del Conservatori Professional de Dansa, Marina Escoda, ha aprofitat el Dia Internacional de la Dansa per demanar que tingui més presència a la programació cultural. “Quan parlem de cultura la paraula dansa surt poquíssim i reivindiquem que la dansa també és cultura i que ha d’estar programada”, ha asseverat Escoda.

A tot plegat, cal afegir-hi que la dansa interessa el públic, com demostra el rècord d’assistència al Festival Dansa Metropolitana, amb més de 60.000 assistents a les 300 activitats organitzades a 12 municipis de l’àrea metropolitana, entre els quals s’hi inclou Barcelona.