‘Estiu 1993’ explica la història de la Frida, una nena de sis anys que afronta el primer estiu amb la nova família adoptiva, els oncles que viuen al camp, després que la seva mare hagi mort com a conseqüència de la sida. Simón reconeix que el film es basa en part de la seva infància i que li va servir per “posar en ordre els seus records”.

L’actriu Laia Artigas protagonitza el llargmetratge  i al repartiment també hi apareixen Bruna Cusí o David Verdaguer, entre altres actors. Carla Simón ha explicat que el càsting per trobar la protagonista va durar pràcticament mig any i que s’hi van presentar un miler de nenes.

Nascuda el 1986 a Barcelona, Carla Simón es va graduar el 2009 en Comunicació Audiovisual a la UAB. L’any següent es va matricular en un màster en innovació i qualitat televisiva de TV3 i va dirigir ‘La clínica’, projecte de graduació que es va emetre al canal català. El mateix any TVC li va encarregar la pel·lícula educativa de La Marató de TV3.

Després de continuar la formació a Londres va dirigir ‘Estiu 1993’, film que a banda de la Berlinale i el Festival de Màlaga també han seleccionat el laboratori de creació de guió de la Fundació SGAE, el Low Budget Film Forum de les Arcs a França, el programa Ekran+ a Polònia i els programes de desenvolupament de Media Sources 2 i L’Alternativa.