Latif s’endinsa al barri de Tottenham, a Londres, per captar la lluita per la supervivència en aquesta barriada en ple procés de gentrificació. És el treball que ha fet l’artista al llarg de 10 anys amb retrats dels seus veïns i que es poden veure a la Casa Golferichs.

El projecte ‘This is Tottenham’

Inzajeano Latif és un fotògraf anglès d’origen pakistanès molt interessat en la transformació de les grans ciutats. Amb el projecte ‘This is Tottenham’, explica la seva pròpia experiència a través de retrats de carrer de les persones marginades d’aquesta barriada.

Retrat de la sèrie ‘This is Tottenham’, d’Inzajeano Latif

Amb aquesta sèrie, el fotògraf fa una mirada enrere, a manera d’autoretrat, per representar una ciutat on la lluita per les oportunitats bàsiques i la supervivència són contínues. Al llarg de 10 anys ha reflexionat sobre aquest gènere i sobre la possibilitat de reconstruir la seva pròpia història a través de les persones que fotografia.

Amb aquest posicionament, el fotògraf vol contribuir a una major comprensió d’aquests grups, respectar-los com a individus, contra la ignorància i els prejudicis que sovint els envolten, al mateix temps que explora la noció de retrat.

Festival Lumínic

La mostra, que es pot veure al Xalet de Casa Golferichs fins al 21 de maig, és el resultat d’una col·laboració de l’Espai de Fotografia Francesc Català-Roca amb el Festival Lumínic de Sant Cugat del Vallès.