Ja està en marxa la cinquena edició del festival Flors al Mercat, que se celebra a la plaça de Margarita Xirgu, just al davant del Mercat de les Flors. Fins aquest diumenge, 14 d’abril, en aquesta plaça hi haurà parades de flors, plantes, artesania natural i gastronomia 100 % vegana. La trobada se celebra anualment a l’inici de la primavera i el lloc no és casual: és la plaça que en el passat acollia el mercat central de flors de Barcelona.

Divulgació sobre el món vegetal

L’objectiu del festival és crear un espai on els visitants puguin aprendre sobre el món de les plantes i és per això que, per a l’ocasió, s’hi donaran cita floristes i artesans que s’inspiren en la natura. També es podran conèixer projectes de gastronomia centrats en les plantes, així com joieria inspirada amb motius naturals o decoració feta amb fibres vegetals.

Flors al Mercat

Intercanvi d’esqueixos i zona infantil

A més, el festival Flors al Mercat ofereix activitats gratuïtes per a totes les edats. Es podran intercanviar d’esqueixos i, per a les criatures, hi haurà una zona d’activitats infantis, amb tallers, zona de joc amb joguines naturals i un espai de lectura. Les entrades tenen un preu de 2 euros i els menors de 14 poden accedir-hi gratuïtament.

Consulta amb la doctora de plantes

Una de les novetats de l’edició d’aquest any és que els assistents poden passar consulta amb l’anomenada doctora de plantes, l’ambientòloga Marta Rosique, especialista en educació ambiental. Rosique hi estarà les dues jornades en horari de matí i resoldrà tots els dubtes que els assistents puguin tenir sobre les plantes i el món vegetal.