L'Auditori Sant Martí de Provençals reobre amb el reclam de ser totalment accessible. Està preparat per acollir persones amb problemes auditius o visuals. La mobilitat també està garantida amb les rampes que s'hi han fet i amb l'ascensor que s'ha instal·lat per baixar als camerinos. La reforma ha deixat un auditori amb capacitat per a 358 persones, un equipament llargament reivindicat pels veïns. MANEL MARTÍNEZ, president de l'AV Sant Martí de Provençals "Nosaltres volem que aquest equipament sigui un equipament a l'abast de tota la ciutat de Barcelona. Volem no que sigui un equipament per al barri, que també, perquè és el barri el que l'ha lluitat i l'ha aconseguit, però volem que aquest equipament sigui un referent a la ciutat de Barcelona." La sala feia 10 anys que estava tancada perquè la reforma anterior, que va fer la Generalitat, va quedar inacabada. El nou projecte el va reprendre l'Ajuntament el desembre de 2013 i es va inaugurar amb la cerimònia dels Premis Sant Martí, l'11 de novembre. Ha tingut un cost de 980.000 euros i ha permès adequar-ne la platea, l'amfiteatre, els camerinos i l'escenari. L'espai el gestionarà el Centre Cívic Sant Martí. L'estructura de l'auditori ja està a punt, ara es treballa per tancar la programació que acollirà. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Conjuntament amb la Beckett i els instituts, també hi ha un del Poblenou, de creació de teatre per a gent jove. Després tenim un conveni que també l'acabarem fent amb l'ESMUC i amb Taller de Músics, de manera que aquí es farà música de joves, adreçada a tots els públics." Una altra de les activitats que s'està acabant de perfilar és la de projectar pel·lícules infantils cada diumenge al matí.
El reclam de l’accessibilitat
L’espai és totalment accessible, tant per al públic com per als artistes que hi vinguin a actuar. Disposa de rampes d’accés, cadires que es poden extreure fàcilment per habilitar-hi espais per a les cadires de rodes i un ascensor per baixar als camerinos. L’accessibilitat per a persones amb problemes auditius es garanteix amb el bucle inductiu magnètic -també anomenat llaç o anell d’inducció magnètic-, una ajuda tècnica a l’audició per a persones usuàries d’audiòfon o implant coclear. És un sistema sense fils que genera un camp magnètic a una zona determinada per fer arribar l’àudio directament a la pròtesi auditiva, a través de la bobina telefònica integrada en aquestes, captant el camp magnètic i transformant-lo en so.
La reforma també ha servit per adequar la platea, l’amfiteatre, els camerinos i l’escenari. El projecte ha suposat una inversió de 980.290 €, que ha sufragat l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquesta remodelació s’ha enllestit la que va començar anys enrere la Generalitat i havia quedat inacabada. L’estructura de l’auditori ja està a punt, ara es treballa per tancar-ne la gestió, que anirà a càrrec del Centre Cívic Sant Martí, i la programació que acollirà. De moment s’està parlant amb la Sala Beckett, l’ESMUC i el Taller de Músics per engegar-hi iniciatives culturals adreçades als joves. A més, també s’està perfilant l’opció d’obrir la sala cada diumenge al matí per projectar-hi pel·lícules infantils.