El Centre Cívic Urgell presenta “Historias del espacio exterior”, una sèrie de vinyetes centrades en Mart que l’il·lustrador argentí Pato Conde (Buenos Aires, 1982) ha anat publicant durant aquests darrers cinc anys a diferents mitjans de comunicació. L’activitat és complementària a l’exposició “Mart. El mirall vermell”, del CCCB.

Històries molt marcianes

A “Historias del espacio exterior”, l’il·lustrador Pato Conde explica la vida de dos marcians que imiten els humans sense acabar d’entendre gaire per què ens comportem d’aquesta manera. El dibuixant parla de coses tan humanes com les relacions afectives, les xarxes socials o les relacions de poder. Hi barreja l’humor amb un cert to realista que ens enfronta a la nostra absurditat.

Il·lustració de Pato Conde

Format de llibre

Les vinyetes són el resultat de cinc anys de publicacions a diferents mitjans de comunicació, que Conde, que també és músic i fotògraf, ha recollit en un llibre, editat per West Indies. La publicació, de 200 pàgines, barreja l’humor gràfic amb les reflexions filosòfiques.

Il·lustració de Pato Conde

Invasió de la façana

Els marcians també han envaït la façana del centre cívic. L’il·lustrador, que fa 20 anys que resideix a Mallorca, ha fet una intervenció a la façana del centre cívic. És la primera d’un nou projecte impulsat pel centre cívic, que vol portar a peu de carrer l’especialitat de l’equipament, la il·lustració, i fer més partícip el veïnat de les activitats que s’hi duen a terme.

La mostra, que es presenta com una activitat complementària a l’exposició “Mart. El mirall vermell”, del CCCB, es pot veure al vestíbul i a la façana del Centre Cívic Urgell fins al 9 de juliol. La sala d’exposicions està temporalment tancada per donar servei a altres activitats del centre, a causa de les restriccions d’espais recomanades per la situació de pandèmia.