JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de cultura "Els museus a la ciutat de Barcelona no es fan pensant en els turistes, sinó que els primers destinataris són els barcelonins."

A partir del 2 de gener, el museu obrirà més d’hora, a les 9 h, i tancarà a les 19 h, fins ara ho feia a les 20 h. Com a contrapartida, els dijous el museu obrirà les portes fins a les 21.30 h amb l’objectiu de programar activitats enfocades als barcelonins com, per exemple, un nou cicle de conferències Jaume Sabartés, creat com a homenatge al fundador del museu, que aplegarà prestigiosos especialistes en Picasso. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de cultura, Jaume Ciurana, ha explicat que “els museus de la ciutat es fan pensant en els barcelonins, i no en els turistes. És per això, que cal potenciar-ne el seu ús.” De cara a l’any vinent el Patronat de la Fundació es marca com a objectius garantir la portecció, conservació i difusió del fons artístic i incrementar el patrimoni del museu.

El museu comença una nova etapa, ja que la gestió de l’espai anirà a càrrec de la Fundació Museu Picasso de Barcelona, impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona.