L’Ateneu Barcelonès, els Lluïsos de Gràcia, o l’Ateneu del Clot són algunes de les sis entitats de la ciutat que s’han emportat un dels guardons dels Premis Ateneus, que valoren el treball desinteressat que fan les entitats catalanes a favor de la cultura. La celebració s’ha fet al Parlament de Catalunya en el marc del trentè aniversari de la Federació Ateneus. [Imatge: Parlament]

Sis entitats barcelonines amb premi

L’Ateneu Barcelonès ha estat guardonat amb el primer premi de mitjans de comunicació per aa renovació del web de l’entitat. El nou portal, anomenat @teneu Hub i presentat aquest estiu, facilita més interactivitat i és més clar i senzill per als usuaris. Els Lluïsos de Gràcia han estat guardonats en dues categories: el segon premi de Jove, proposa! pel ‘Nano Teatre, espectacles lowcost’ i el del foment de la participació per la Cursa d’Orientació Popular.

D’altra banda, el Centre Moral i Cultural del Poblenou s’ha endut el premi a la capacitat d’innovació per ‘Sales, Calders, Tísner. 100 anys i escaig‘. L’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià ha rebut dos reconeixements, el primer premi de Jove, proposa! per ‘Guió en blanc’ i el segon premi a la creativitat artística per ‘Sarrià canta’. En aquesta mateixa categoria, L’Ateneu del Clot ha quedat en la tercera posició amb ‘Underclot’. Finalment, RAI (Recursos d’Animació Intercultural) s’ha endut el guardó a la programació de tallers i espectacles pel foment de la participació.

En total s’han premiat 14 entitats en la 24a edició del Premis Ateneus, organitzada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i que aplega 160 entitats de tot el país. Enguany, a més, s’ha valorat el Projecte enllaç per la tasca d’integració sociocultural, perquè treballa per apropar la música a les persones amb discapacitat mental.