El Teatre Principal és el més antic de l'estat. Un edifici històric que a partir de 1601 va acollir representacions teatrals. Situat a al part final de la Rambla, té 15.000 metres quadrats. En destaquen dues sales, una de gran amb capacitat per a 900 persones i una de petita. L'equipament era de l'Hospital de la Santa Creu fruit d'una donació d'un particular. A principis de segle però, tres incendis van marcar la història del teatre, el van destrossar. Això va fer que canviés de mans. D'una gestió pública va passar a mans privades. La família Balaña en van ser els nous responsables. El van rehabilitar i el van convertir en un cinema. També hi havia un frontó, uns billars i el cabaret Cúpula Venus. A partir dels anys 90 va començar a acollir representacions teatrals però sense una programació estable, fins que va tancar l'any 2006. El govern municipal, en aquell moment liderat per Jordi Hereu, es va interessar per l'adquisició del Teatre Principal. Les negociacions anaven pel bon camí, ja hi havia acord. Però la proximitat de les eleccions i finalment el canvi de govern, a mans de Xavier Trias, van fer que la família Balaña decidís no vendre'l. Això era el 2011 i dos anys més tard, va aparèixer un nou interessat en l'equipament. L'empresa Carlitos Group va llogar l'espai per explotar-lo. Va anunciar hi que faria reformes i que acolliria espectacles, sopars, teatre i fins i tot un hotel. A finals de 2013 va obrir portes. I les intencions inicials van quedar en ben poca cosa. Van oferir espectacles de cabaret a la sala gran i programació teatral estable a la sala petita. Unes sales que també s'utilitzaven de discoteca. Això va generar queixes veïnals. L'Ajuntament va obrir expedient i van cessar part de l'activitat. Un any després, el consistori va acabar precintant la sala gran després de comprovar que no tenia la llicència per fer de discoteca. La sala petita va continuar funcionant fins avui dia.
El Teatre Principal és el més antic de l’estat, un edifici històric que a partir de 1601 va acollir representacions teatrals. Situat a la part final de la Rambla, té 15.000 metres quadrats. En destaquen dues sales, una de gran amb capacitat per a 900 persones i una de petita. L’equipament era de l’Hospital de la Santa Creu fruit d’una donació d’un particular. A principis de segle però, tres incendis van marcar la història del teatre: el van destrossar. Això va fer que canviés de mans. D’una gestió pública va passar a mans privades. La família Balaña en van ser els nous responsables. El van rehabilitar i el van convertir en un cinema. També hi havia un frontó, uns billars i el cabaret Cúpula Venus. A partir dels anys 90 va començar a acollir representacions teatrals però sense una programació estable, fins que va tancar, l’any 2006.
El govern municipal, en aquell moment liderat per Jordi Hereu, es va interessar per l’adquisició del Teatre Principal. Les negociacions anaven pel bon camí, ja hi havia acord. Però la proximitat de les eleccions i finalment el canvi de govern, a mans de Xavier Trias, van fer que la família Balaña decidís no vendre’l. Això era el 2011 i dos anys més tard, va aparèixer un nou interessat en l’equipament. L’empresa Carlitos Group va llogar l’espai per explotar-lo. Va anunciar que hi faria reformes i que acolliria espectacles, sopars, teatre i fins i tot un hotel. A finals de 2013 va obrir portes. I les intencions inicials van quedar en ben poca cosa. Van oferir espectacles de cabaret a la sala gran i programació teatral estable a la sala petita, unes sales que també s’utilitzaven de discoteca. Això va generar queixes veïnals. L’Ajuntament va obrir expedient i van cessar part de l’activitat. Un any després, el consistori va acabar precintant la sala gran després de comprovar que no tenia la llicència per fer de discoteca. La sala petita va continuar funcionant fins avui dia.