La cercavila de la festa de Sant Medir 2023 a Gràcia ha recorregut els carrers del districte i la plaça de la Vila de Gràcia ha estat l’epicentre de la festa. Una celebració que s’ha fet a Gràcia amb 17 colles però també a Sarrià – Sant Gervasi amb 3, i a Sants ho celebraran el diumenge 5 de març amb una. En total, són 21 les agrupacions que celebren Sant Medir a la ciutat, i tot i que en els últims anys n’han desaparegut algunes, la festa continua ben viva.

Enguany hi ha hagut novetats pel que fa als caramels. De les 24 tones que es tiraran en total, 15 són del caramel dur de sempre i nou, de caramel tou. La Federació de Colles de Sant Medir ha explicat a betevé que l’objectiu d’aquest canvi és que no en quedin tants tirats per terra i evitar-ne així, el malbaratament.

Un equip de betevé ha seguit la cercavila pels carrers graciencs

Un matí de desfilades pels carrers de Gràcia, romeus i romeves, cavalls i tones de dolços per celebrar Sant medir, com cada 3 de març.

Un any d’aniversaris

La festa de Sant Medir és una tradició que passa de generació en generació, i que els que ho han viscut des de petits no es volen perdre per res, perquè a part de repartir caramels significa veure família i amics. A més per a algunes colles, aquest any Sant Medir és doble celebració perquè estan d’aniversari. És el cas de la colla Monumental i La Moderna de Gràcia, fundades el 1948, que compleixen 75 anys i també de la Colla del Cau que en compleix 25.

La festa continuarà durant el cap de setmana amb diverses activitats —com la diada castellera de diumenge a Gràcia— i el pas de les carrosses a la Bordeta.