TONI TORRENTS, artífex de Sa Pobla a Gràcia "L'any 1993 el fill major feia tercer de Farmàcia, la filla segona feia filologia catalana, que es diu Maria del Mar, la tercera que es diu Antonina també estudiava farmàcia." Perquè els tres fills no es perdessin una de les tradicions mallorquines per excel·lència, l'any 1993, en Toni va tenir la idea de traslladar la festa de Sa Pobla, a Gràcia. ANTONINA TORRENTS "No ens pensàvem que d'una cosa tan petita s'hagi pogut crear aquesta festa tan gran, i a més a més, tantes relacions que ara hi ha entre Sa Pobla i Gràcia i tot... és bastant al·lucinant." "Els orígens de la festa es remunten cap a l'any 1700 a la ciutat de Sa Pobla. D'allà, es va estendre per la resta de l'illa fins a convertir-se en una de les festes més importants de Mallorca." Els ingredients són el foc, la música de simbomba i el menjar. ANTONI GOST, organització "Lo que pot degustar la gent són els productes mallorquins, que és la sobrassada i el botifarró, inclús duim es pa, que és de Mallorca." TONI BOSCH, pastisser de La Deliciosa "Jo tenc un forn a Palma i durant aquests 19 anys he estat fet ensaimades per aquesta festa d'aquí. Ara en portam unes 200, 220 aproximadament." Ja fa més de 20 anys que Sant Antoni visita Gràcia un cop l'any, per apropar mallorquins i catalans.

Tot va començar fa 20 anys quan Toni Torrents, un mallorquí que tenia els fills estudiant a Barcelona, va decidir traslladar la festa més popular del seu poble, els foguerons de sa Pobla, a la capital catalana per tal que els fills que estaven d’exàmens no se la perdessin. La festa tradicional de sa Pobla consisteix a encendre, la revetlla de Sant Antoni, petites fogueres repartides per tot el poble, cantar glosses o cançons improvisades i coure botifarres i viandes a les brases del foc.

A Barcelona, la revetlla comença amb una cercavila a la plaça de la Vila de Gràcia on ja es poden començar a sentir les primeres xeremies i cançons populars. Hi participen diverses entitats culturals tan mallorquines com gracienques. Més tard, es fa l’encesa dels foguerons que és, com cada any, a la plaça de la Virreina i dóna el tret de sortida per començar a coure la carn, les botifarres, i tocar cançons amb simbombes a la vora del foc.