Vuit peces de gran fomat i una escultura d’Antoni Clavé conformen la mostra que la Galeria Joan Gaspar exposa entre el 18 de febrer i el 30 d’abril. Hi ha collages, pintura, obra de tècnica mixta i un parell de tapissos que no s’exposaven des dels anys 60.

“La idea era mostrar un Clavé de gran format. Poques peces, però que demostren la força i la llibertat amb què pintava”, explica Núria Ridameya, galerista i muller de Joan Gaspar, traspassat a l’octubre.

Homenatges a Picasso i Miró

Entre les peces n’hi ha una de la sèrie “A don Pablo”, dedicada a Picasso, de qui Clavé va ser gran amic. També un homenatge a Miró, en què va emprar el gravat en planxa metàl·lica i el grafit. “A Barcelona fa 30 anys que no se li dedica una gran exposició, i això que hi ha obra seva al Palau de la Generalitat o el MACBA”, afirma Ridameya.

Pintor, gravador i escultor, s’associa Clavé amb l’Escola de París, juntament amb Pablo Picasso, Juan Gris o Joan Miró. Es va iniciar en l’obra gràfica i va ser un reconegut escenògraf, però a partir dels anys 50 es va centrar en la pintura, que va barrejar amb altres tècniques.