(ACN) El galerista Joan Gaspar Farreras ha mort als 79 anys. Juntament amb la seva família, va ajudar a recuperar públicament la figura de l’artista malagueny i va contribuir a impulsar el seu museu a Barcelona. Gaspar va ser el responsable de la primera exposició de Pablo Picasso a Barcelona, l’any 1960, a l’antiga Sala Gaspar del carrer del Consell de Cent. La mostra va esdevenir una fita històrica per les llargues cues de persones que volien visitar una selecció d’obres feta pel mateix pintor.

Fill d’una família vinculada al galerisme i l’art, va obrir el 1992 la Galeria Joan Gaspar a la plaça de Letamendi amb una nova exposició de l’obra gràfica de Picasso. El 2003 va obrir un centre a Madrid, que va tancar el 2015.

Reaccions en el món cultural i polític

La mort del conegut galerista ha generat mostres de condol en el món cultural de la ciutat i també des de la política. Des del MNAC diuen que va ser un “personatge fonamental en la cultura del país”.

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que, amb la seva mort, “el món de la cultura està de dol”. En una piulada a Twitter ha expressat el condol a la família.

També des d’altres galeries d’art de la ciutat han lamentat la mort d’un dels galeristes més coneguts i de renom de la ciutat.