La Fundació Montserrat Caballé ha pogut organitzar a la basílica de Santa Maria del Mar el primer concert a benefici seu des que l’entitat va ser creada a finals del 2019. Fins ara només havia pogut tirar endavant el XVI Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, celebrat a l’octubre. “Per sort, hem pogut organitzar aquest concert i tots els cantants han pogut venir, fins i tot de l’estranger”, comenta Montserrat Caballé Clau, neboda de la llegendària soprano i presidenta de la fundació.

La majoria dels intèrprets que han oficiat en el Concert de Nadal són guanyadors d’antigues edicions del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé: la soprano Amina Edris i el tenor Pene Pati, de Nova Zelanda; el tenor sud-africà Levy Segkapane; la soprano lituana Katerina Tretyakova i la soprano Tamara Radjenovic, de Montenegro.

Al Bano i Pep Sala

També han cantat alguns dels darrers alumnes que va tenir Montserrat Caballé, com Carolina Fajardo, Victor Jiménez o Jordi Galán. El recital, d’una hora i mitja, ha estat bàsicament d’àries i duets operístics, per bé que en la recta final han sonat també nadales. I dues participacions més que destacables: les d’Albano Carrisi i Pep Sala, dos grans amics de Montserrat Caballé. “Per la Montserrat, la música era un llenguatge universal que no entén de fronteres”, explica la presidenta de la fundació.

La recaptació servirà per donar suport a la tasca docent que fa la fundació, continuadora de la que va exercir Montserrat Caballé en vida. “Ajudar nous talents, ja que la Montserrat no hi és, ho ha de fer la fundació”, argumenta la presidenta. El març del 2022 està previst un altre concert a benefici de la fundació, aquesta vegada amb els guanyadors de la darrera edició del Concurs Montserrat Caballé, que va tenir lloc a l’octubre.