200 anys després de la primera publicació del clàssic de Mary Shelley, ara el Teatre Nacional de Catalunya dona vida a ‘Frankenstein’. Carme Portaceli dirigeix l’obra amb una versió que revisa el mite i la figura d’aquest monstre bo. L’obra, que es podrà veure al TNC del 15 de febrer al 25 de març, aporta “una lectura moral sobre el bé i el mal, i sobre la capacitat d’estimar dels éssers humans”, ha explicat Portaceli aquest divendres durant la presentació de l’espectacle.  La directora també ha definit l’obra com “un tret directe al cor”.
La història parla de dues vides en paral·lel. D’una banda hi ha la que fa referència al científic que és el creador del monstre i, de l’altra, hi ha l’ésser monstruós fet amb trossos de cadàver que arriba a tenir vida pròpia. La novel·la explica com les persones tenen por del monstre, únicament pel rostre que té, i no pas per veure com és el seu interior. Es tracta del viatge de conèixer i estimar i el seu pare comet el pitjor crim, que és crear i abandonar”, ha afirmat Portaceli.
Frankenstein al TNC Àngel Llàcer i Joel Joan

“El monstre no era jo”

Segons ha dit Joel Joan, “la història ens fa de mirall. Vaig entendre que el veritable monstre no era jo, el monstre era el pare, el seu creador”. Acompanyen els protagonistes de l’obra Lluís Marco, Magda Puig, Albert Triola i Pere Vallribera. Es tracta d’una coproducció entre el TNC i  Factoria Escènica Internacional (FEI).
L’obra es va gestar entre Barcelona i Londres, on viu Morales -qui ha fet l’adaptació del text-. Segons ha explicat la directora s’han necessitat tres versions diferents per aconseguir la definitiva, que és la que es veurà al TNC.
Frankenstein al TNC. Joel Joan