Els fills d’Antonio Franco, Carlota i Andreu, han recollit aquest dilluns el Premi Ofici de Periodista que fa uns dies el Col·legi de Periodistes va atorgar al fundador d”El Periódico de Catalunya’. “Seria un honor per a ell posar el seu nom al costat d’altres immensos periodistes premiats en antigues edicions, en especial el del mestre Pernau i el del seu gran i estimat Xavi Batalla, que es mereix tot premi que pugui existir”, ha dit el fill d’Antonio Franco durant l’acte de lliurament del guardó.

Reconeixement a títol pòstum

Antonio Franco va morir el 25 de setembre a l’edat de 74 anys a causa d’un càncer. El Col·legi de Periodistes de Catalunya, del qual era membre i on va contribuir a la redacció del Codi deontològic del periodisme, ja havia pres la decisió de premiar-lo abans de l’estiu. Malauradament, el lliurament del guardó que reconeix la seva trajectòria s’ha hagut de fer a títol pòstum.

En l’àmbit professional, Franco va fundar i dirigir ‘El Periódico de Catalunya’ i va ser director adjunt del diari ‘El País’. En aquesta casa, betevé, va dirigir el programa de debat sobre actualitat política ‘Espai públic’. Entre altres premis, va rebre les distincions Luca de Tena, Ortega y Gasset, Antonio Asensio, la Creu de Sant Jordi i el Ciutat de Barcelona.