Els exercicis de salutacions aviat es converteixen en lluita. És el kalarippayat, l'art marcial més antic que es coneix. De fet, té 9 segles d'existència. Tot i l'especularitat, aquesta lluita NO es basa en la força. BALLARÍ "L'estudiant aprèn primer meditació i després la pràctica. Per tant, tots tenen un entrenament físic i marcial en una atmosfera espiritual" Un espectacle que ha atret molts fotògrafs. FOTÒGRAF "Tot el tema aquest de la lluita de diferents països de l'Àsia és molt atractiu perquè m'agrada fer fotografies quan lluiten de les expressions de les cares o del mode de fer". 'Un dia a l'Àsia' també ha permès conèixer la vida dels nòmades mongols en iurtes. "Es una casa muy portátil. Todo es de madera y no usamos ningún clavo." MAGDA RIBA "M'agrada perquè hi ha diferents coses i t'hi pots passar tot el dia i sempre descobreixes coses noves. " EDUARD OBRADOR "És una manera lúdica de poder conèixer altres cultures que em semblen força interessants, sobretot, perquè són països que ens arriben molt poc." EVA SOMS, directora de lobservatori àsia central "El que intentem és donar a conèxier l'Àsia i en aquest any especialment l'Àsia Central perquè es compleixen 20 anys de la independència d'aquests països i són països que aquí es coneixen ben poc." Tallers de contes, tai-txí , o medicina natural, són altres dels costums asiàtics que s'instal·laran al CCCB i als voltants fins a les 10 de la nit.

El Raval s’omplirà avui de iurtes, les tendes tradicionals dels nòmades mongols, on els assistents podran conèixer la seva manera de viure mitjançant tallers i demostracions.

El festival també proposa cites musicals d’artistes provinents de la Xina i del Pakistan, demostracions de lluites populars de Mongòlia i de la Índia i danses de les Filipines i de Bangladesh.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a