Titelles de tija, titelles tradicionals i titelles de guant. Totes tenen un lloc als 10 escenaris de la 14a edició del Festival de Titelles de Barcelona, que enguany torna al Poble Espanyol. El festival inclou 44 funcions programades per a aquest cap de setmana i la participació de 12 companyies artístiques.

Contes clàssics com ‘La Caputxeta Vermella’ i ‘En Patufet’ són algunes de les actuacions interpretades al Poble Espanyol. Hi ha companyies que els han reversionat amb finals sorprenents per al públic. Tot i que el certamen ja acumula 14 edicions, algunes famílies hi han assistit per primer cop. “Ens van recomanar que vinguéssim i ja t’asseguro que repetirem“, comenta Crístofer Asensio, acompanyat de les dues filles.

L’Ana Anta fa quatre anys que no assistia al festival i defensa que és una proposta per a tota la família. “És divertit veure obres de contes clàssics que li donen un altre final, un gir a la història tradicional“.

Reivindicar els titellaires professionals

“Aixeques el cap i veus com et miren”, explica Biel Porcel, fundador de la companyia Binixiflat. Porcel reconeix com gaudeix quan puja a l’escenari. “És molt maco estar a l’escenari i veure les cares dels assistents. Aquesta energia que ens arriba és fantàstica“, afirma el titellaire.

festival-titelles

El Col·legi de Teatre de Barcelona també ha participat en el festival amb un taller de creació de putxinel·lis, amb materials reciclats com càpsules de cafè, draps i paper de seda. Gemma Figueras, membre de l’entitat, reafirma la creativitat artística dels infants. “És una activitat familiar que complementa el festival perquè els infants creen històries a partir del que han vist”.