El festival Matsuri —l’any passat va atreure més de 7.000 assistents— és un esdeveniment típic dels estius al Japó. Durant tot el cap de setmana s’han vist diverses demostracions de danses i cants així com també la cuina tradicional del país. Els més menuts han pogut participar en un taller de pintura japonesa o de tambor japonès.

Els espectacles també han permès endinsar-se en el folklore japonès a través de la música i la dansa. Artistes de renom en el seu país han ofert un gran espectacle als assistents d’aquest cap de setmana. Per acabar, també hi ha hagut un espai dedicat als articles d’artesania, com vestits i kimonos.

El festival acaba aquest diumenge, però els organitzadors volen aprofitar l’ocasió per allargar l’estada d’alguns dels artistes convidats. Per això han programat dos concerts més per a la setmana vinent. Aquesta vegada, però, s’ha de pagar entrada. Dimarts 13 de juny a les set de la tarda, al Centre Cultural Albareda, per 18 € es podrà escoltar el quartet format per Sho Asano, Shogo Yoshii, Tomorou i Chieko Kojima. Dijous repetirà el mateix grup, aquesta vegada però sense Sho Asano, a la mateixa hora al Casal de Joves Palau Alòs per un preu de 12 €.