El Maldà enDansa arriba a la quarta edició. És un festival de peces curtes de dansa que posen l’accent en la dansa contemporània, tot i que també hi tenen cabuda diferents estils com la dansa teatre o la dansa urbana. Després d’obrir una convocatòria on van rebre més de 120 propostes, han seleccionat sis peces que es presenten en dos programes diferents. L’objectiu és barrejar companyies professionals i emergents amb públic que coneix la dansa i d’altre que s’hi endinsa per primera vegada.

El primer cap de setmana es va poder veure el solo de Nadine Gerspacher, el trio coreografiat per la jove Adriana Mascort  i els italians Compagnie MF. En aquest segon cap de setmana van participar-hi Julien Rossin i Arias Fernández (Yugen); Rosa M. Masià, del Colectivo Las Twins, i la nova companyia Irene García – La Quebrá. A més a més, fora de les portes del Maldà, el públic ha pogut gaudir dels moviments acrobàtics d’Hector Plaza i Agnès Sales. El que tenen en comú totes les propostes és que tracten el tema de l’experiència de la dansa i que el públic és reduït, de manera que veuen les coreografies de molt a prop. 

Durant aquests dies també s’han programat diverses activitats paral·leles. Per exemple, des de la plataforma Empíric, han presentat un espectacle a partir d’una sessió de composició intensiva d’un dia on barrejaven diverses disciplines com la música, la dramatúrgia o la pintura. A més, s’han fet exposicions, xerrades i tallers per difondre la dansa.