El ple absolut de les cinc sessions de l'espectacle inaugural d'aquesta edició del Grec, 'Les bruixes de Salem, ja presagiava que aquest seria un bon any. Finalment, quan falten tres dies perquè acabi el festival, la previsió és arribar, gairebé, als 153.500 espectadors totals, un 8 % més que l'any passat. D'aquests uns 106.000 han anat a espectacles de pagament. En aquest apartat s'han venut unes 20.000 entrades més que l'any anterior. Dels 138 espectacles només 18 han tingut ocupacions per sota el 50 %. RAMON SIMÓ, director del festival Grec "El balanç entre el que és més convencional, més realista, més d'actors o actrius coneguts, s'ha balancejat molt bé amb el que són noves propostes escèniques." Aquest ha estat l'any del 40è aniversari del Grec i també del comiat del que n'ha estat director els últims cinc anys, Ramon Simó. Marxa, diu, satisfet de la seva tasca i havent sigut capaç de fer un festival polític, internacional i transversal. Al setembre s'obrirà el concurs per al nou director, que hauria de prendre possessió del càrrec al novembre. L'Ajuntament té clars quins n'han de ser els objectius principals. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Economia, Cultura i Innovació "Volem que el Grec sigui un planter del talent local. En segon lloc volem internacionalitzar encara més el festival i ser prescriptors pel que fa la qualitat i la vanguàrdia." Jaume Collboni també ha obert la porta a un increment del pressupost del festival de cara a futures edicions. Actualment ronda els tres milions d'euros.

El director del festival Grec, Ramon Simó, ha celebrat que “més de 153.000 espectadors hagin gaudit dels 138 espectacles programats durant el mes que dura” el festival. Concretament, hi ha hagut 67.000 espectadors en les funcions de teatre i 21.000 als concerts programats. L’any passat hi van assistir un total de 141.000 persones.

Simó també ha posat de manifest que aquesta edició “ha aconseguit finalment un equilibri entre espectacles més tradicionals i contemporanis” i ha explicat que 13 espectacles d’aquesta edició han exhaurit les localitats i només 18 han tingut ocupacions inferiors al 50 %.

Per la seva banda, Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, ha anunciat la pròxima convocatòria d’un concurs per triar el futur director del festival i ha agraït la feina feta a l’equip de Simó durant els cinc anys que han estat al capdavant del cartell.

A les 23.30 h del proper diumenge, 31 de juliol, la plaça de Margarida Xirgu acollirà el concert que posarà el punt final a la programació del Grec 2016, amb Chico Trujillo i Sense Sal. Una mica abans, a les 22 h, també tocarà Manel, però en aquest cas al Teatre Grec.