Desembarca a Barcelona el SAIL IN, un festival de cinema sobre la cultura nàutica i de vela, que s’emmarca en la regata cultural, el programa d’activitats que acompanyarà l’arribada de la Copa Amèrica de vela a la ciutat. Es tracta d’un cicle de tres jornades —els dies 24 de maig, 21 de juny i 26 de juliol— en què el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà una selecció de projeccions i documentals sobre la cultura marítima i de la navegació a vela.

Un recull de documentals i obres inèdites

La programació inclou una selecció dels millors documentals que han passat per anteriors edicions del SAIL IN Festival i també obres més recents i inèdites de temàtiques relacionades amb la cultura de la navegació a vela, com la competició en regata, el respecte pel medi marí i el paper de les dones navegants.

La primera de les tres jornades, que tindrà lloc el 24 de maig, projectarà dos documentals: ‘Philosopher of the Sea’ i ‘Sir Robin Knox-Johnston: Sailing Legend’. La programació de les altres dues encara està per definir.

Convidats especials

Després de les projeccions, es donarà pas a una xerrada amb figures rellevants del món de la vela, que compartiran les seves experiències i oferiran una nova perspectiva sobre aquest esport i la seva profunda relació amb el mar. La primera jornada comptarà amb la presència de Sir Robin Knox-Johnston, considerat per molts com el navegant esportiu més famós de tots els temps.

El 1969, Knox-Johnston es va convertir en la primera persona a fer la volta al món navegant en solitari i sense escales, una gesta que li va valer el títol de Sir anglès. El navegant comentarà un documental sobre la seva vida i compartirà les seves experiències, anècdotes i reflexions sobre el seu èpic viatge arreu del món a vela.