Músics i altres artistes que van tenir un vincle personal d’amistat o que van compartir algun moment professional amb Núria Feliu durant la seva dilatada carrera han pujat aquest dimecres a l’escenari del Palau de la Música Catalana per retre-li homenatge. El concert s’emmarca en els actes de commemoració que la Generalitat fa a la figura de la cantant santsenca i en paral·lel a l’exposició del Palau Robert comissariada per Òscar Dalmau.

Els artistes han estat acompanyats per la Cobla Ciutat de Girona i la big band Els Deixebles de la Feliu, creada expressament per a aquesta ocasió.

Un espectacle dirigit per Enric Majó i Esteve Molero

L’acte ha destacat la manera de Feliu d’entendre la música, les lletres, l’escenografia, el vestuari i la dicció, elements que cuidava fins al més mínim detall. És per això que s’han encarregat les direccions escènica i musical a dos artistes que coneixien, valoraven i estimaven el seu univers sonor i artístic: Enric Majó i Esteve Molero.

La presentació de l’esdeveniment ha anat a càrrec de la periodista Helena Garcia Melero i el comunicador Òscar Dalmau i hi han participat diversos artistes que han interpretat cançons de Núria Feliu: Annabel Totusaus i Enric Cambray, Carles Belda i Joan Garriga, Carme Canela, Cris Juanico, Els Catarres, Joan Manuel Serrat, Laura Simó, Marina Rossell i Mireia Feliu.

També hi han intervingut altres artistes i personalitats vinculades a la seva biografia, com Antoni Ros Marbà, Ricard Miralles, Abel Folk, la seva neboda Lali Feliu, Joan Fortuny (Companyia Elèctrica Dharma), Josep Cuní i Luis Cobos.

Un homenatge a la seva carrera musical i la normalització del català

L’homenatge ha recordat la carrera musical i la feina per la normalització del català de la cantant, una tasca que va dur a terme al llarg d’una dilatada carrera artística de més de 50 anys.

L’espectacle porta per títol ‘Núria Feliu al Palau (de la Música)’ i també es proposa descobrir la cantant a les noves generacions.