Llapis, paper i creativitat. És el que s’ha vist avui al taller Lluna, sol i una estrella, celebrat a l’Espai Nord de la Fundació Joan Miró. Els assistents han dibuixat cossos estel·lars, inspirant-se en símbols recurrents de Miró. Ho han fet dins del Festival Barcelona Dibuixa, que ha inclòs més de 50 artistes en 48 tallers a diversos espais culturals i centres cívics.

Fer art amb l’ús de la tècnica monotípia

El públic majoritari han estat les famílies a la Fundació Joan Miró. Les persones assistents han plasmat les seves creacions en papers de la mateixa mida que les rajoles del recinte; amb la voluntat de crear un univers comú i deixar-hi la seva petjada. I ho han fet a partir d’una tècnica que els ha proposat l’artista a càrrec del taller, Julia Pelletier. Els visitants han hagut d’omplir amb cera un foli de plàstic i, després, fer el seu dibuix amb un llapis. No han vist el resultat fins al final; fet que Pelletier considera “màgic”.

D’entre els petits artistes, hi ha qui ha aprofitat per crear una història: en Jan ha dibuixat uns extraterrestres que estan sent envaïts. I pel que fa a les mares i pares, la majoria ha coincidit en la importància d’apropar l’art als infants.

Durant tot el dia es podran gaudir dels diversos tallers organitzats dins del festival artístic.