Però aquestes no han estat les úniques activitats pensades per a la canalla aquest dissabte, un dels espectacles més esperats pels menuts ha estat una representació de titelles ben especial. La mulassa de Girona ha visitat la ciutat i ha ensenyat el que amaga a la seva panxa, un petit teatre on sovint es representen espectacles de titelles.
Els nens també han pogut participar en la XV Trobada Sardanista Infantil de Santa Eulàlia, que s’ha celebrat a la plaça de Sant Jaume o gaudir de la XV Mostra d’Esbarts Dansaires i Infantils i Juvenils a l’avinguda de la Catedral. Aquest dissabte han participat en la trobada l’Esbart Català de Dansaires, l’Esbart Joventut Nostra, l’Esbart Maragall, l’Esbart Sant Martí i l’Esbart Brugués. La mostra continuarà diumenge.
Aquest dissabte a la tarda serà el torn dels grans. A les 17.30 actuarà l’Esbart Català Dansaire a la plaça de Sant Jaume i el vespre hi haurà el correfoc de Santa Eulàlia.
Jornada de portes obertes a l’Ajuntament per Santa Eulàlia
Aquest dissabte i diumenge l’Ajuntament obre portes i convida els barcelonins a visitar el consistori
. De 10 del matí a 8 del vespre, tothom qui s’hi acosti podrà descobrir tots els secrets que amaga l’edifici de l’Ajuntament, situat a la plaça de Sant Jaume. La visita l’amenitzen uns actors que expliquen els secrets arquitectònics i històrics de la construcció. Es poden visitar la Sala Tàpies; el Saló de la Reina Regent, la Galeria Gòtica i, fins i tot, el despatx de l’alcaldessa. A més també es poden descobrir unes vistes úniques de la ciutat pujant al mirador de Maria Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’Edifici Novíssim.
Però l’Ajuntament no és l’únic espai que obre portes per celebrar Santa Eulàlia. Entre altres, aquest dissabte es pot visitar gratuïtament, la Casa Amatller, el CosmoCaixa, l’Aquarium de Barcelona o el Palau Güell.
El diumenge 18 de febrer, la majoria de museus de la ciutat se sumen a la iniciativa i ofereix visites gratuïtes per celebrar la Festa Major d’hivern de la ciutat. Al CCCB es pot visitar l’exposició “Després de la fi del món” i a la Fundació Antoni Tàpies, entre altres, la mostra que porta per títol “Antoni Tàpies, T de Teresa”. La ciutadania també pot descobrir l’interior del Castell de Montjuïc, el Jardí Botànic, el Monestir de Pedralbes o el Pavelló Mies Van Der Rohe.