Activitats culturals, populars, tradicions i moltes flors omplen la Rambla de Barcelona durant la Festa del Roser 2022. Una trobada organitzada per l’associació Amics de la Rambla, des de l’any 1961, que és un reclam per a tots els barcelonins a gaudir de la Rambla.

Les façanes d’una vintena d’edificis s’han guarnit de flors. Alguns dels més vistosos han estat el l’edifici del Departament de Cultura, l’entrada del Museu de Cera o el centre d’arts i exposicions de Santa Mònica. De la mateixa manera, s’han decorat alguns para-sols dels locals de restauració de la Rambla i el mosaic de Joan Miró. Està previst que aquests guarniments es mantinguin fins al 12 d’octubre.

Les obres de la Rambla no han impedit la visió del desplegament floral, ja que només afecten el tram més proper al monument de Colom, tot i que sí que ha limitat l’espai de la Fira Nova d’Artesania, també guarnida amb motius florals. També s’hi poden fer diverses activitats, com ara visites guiades, activitats de dibuix o escriptura, així com aprofitar descomptes especials i entrades gratuïtes en alguns museus i teatres.

Segona trobada de “sketching” i escriptura

L’Sketch & Write és una de propostes culturals més innovadores, que està inclosa en el programa de la Festa del Roser 2022. Aquesta activitat vol fomentar la creativitat i per això convida a tothom qui ho vulgui a dibuixar i escriure. D’aquesta manera, Amics de la Rambla i l’associació cultural Escritura en Vivo han preparat una vintena de punts d’interès on poder explicar una història de la Rambla a través d’una expressió artística. Algunes de les ubicacions proposades es troben en altres espais destacats, com la plaça Reial o el carrer de la Canuda.