La companyia gironina La Gàrgola recala al Teatre Gaudí amb ‘Ferides’. Un drama familiar ambientat en la transició democràtica. Secrets mal enterrats del passat obren ferides en els membres de la família protagonista: la Carme (Mònica Pardo), el seu fill Robert (Xavier Mercadé) i la filla, Magda, (Laura Porta).

Som al 1977, dos dies abans de les primeres eleccions democràtiques. El Robert viu instal·lat en la rutina, regentant una papereria i tenint cura de la seva mare, una dona marcada per la mort del seu marit. L’arribada de la Magda, la germana, exiliada a París durant 10 anys, ho remou tot. Sobretot, perquè no està gens clar per què va haver de marxar.

Posada en escena poètica

Les projeccions i algunes escenes de teatre gestual, sense text, donen un to poètic a la peça, que signa Frank Bayer i codirigeixen Ricard Martí i Núria Florensa. “Al Gaudí, que és un teatre a quatre bandes, haurem de prescindir d’un tul que donava molt de joc, barrejant les projeccions amb l’ació rere la tela”, explica Martí.

El muntatge ha obert la temporada de La Planeta de Girona i té ja compromisos en altres teatres, raó per la qual només fa funcions al Gaudí del 3 al 7 de març. És la segona obra de la companyia La Gàrgola (Bayer-Martí-Mercadé), després de ‘El brindis’.