L’exposició “Popcèntric” vol reivindicar els orígens del pop català fins a l’actualitat fent-ne un “retrat sonor”, segon l’organització. Els visitants podran fer un recorregut musical, gràfic i visual, fent referència a músics com Pau Riba, Guillem d’Efak, Maria del Mar Bonet o Lluís Llach, fins a La Iaia, Mourn, El Petit de Cal Eril o Núria Graham. Acompanyant l’exposició s’han programat setmanalment diversos concerts, com la “performance” que presentarà el músic Mazoni, ’31 dies: composant’. També sonaran en directe Pau Riba i Francesc Burrull, The Mamzelles, Nico Roig, Miquel Serra i The Free Fall Band.

Els 50 anys de carrera de Serrat

A partir del maig es dedicarà una exposició a Joan Manuel Serrat. S’hi veuran discos, dibuixos, fotografies, instruments musicals i documents culminants de la seva carrera. A més, es programarà un cicle de concerts dedicat al músic i interpretat per artistes i grups de les noves generacions de la música catalana i convidats especials al claustre de l’Arts Santa Mònica. La mostra vol ser un reconeixement als cinquanta anys de trajectòria, de poesia i cançons i tot el llegat que Serrat ha deixat en un col·lectiu important de músics. Destaca també una marató de cançons de Serrat interpretades per diversos músics.

Agrupació de lliris (2012) “La cobla patafísica”(2015-2001)

L’altra esdeveniment destacat és l’exposició del grup CaboSanRoque “La cobla patafísica”, en què es podran veure instruments i màquines sonores construïdes per la banda en els darrers 14 anys. Els visitants podran veure les particularitats dels objectes i escoltar-los en una gran instal·lacio sonora.

També hi haurà espai per a la poesia amb l’exposició “En palabras de Jaime Gil de Biedma”, sobre el poeta barceloní que vol potenciar el valor oral de la poesia. Els curts i els audiovisuals també tindran cabuda gràcies a la col·laboració amb el festival LOOP 2015. El certamen entrarà al Santa Mònica amb l’exposició “Inventar el possible”. El teatre visual tampoc no hi faltarà amb ‘Figures del desdoblament’. L’atracció serà un gran ninot imitant un titella que s’instal·larà a la terrassa exterior de l’edifici.