El teatre Tantarantana denuncia que Facebook ha suspès el seu compte de Facebook aquest dimecres al matí per la publicació d’un cartell promocional d’una obra de la companyia El Eje que s’ha d’estrenar el 16 de maig. Els responsables del teatre han explicat que és la primera vegada que la xarxa social elimina una pàgina d’una entitat cultural de l’estat espanyol per raons de censura i que, en altres ocasions, s’ha eliminat la publicació i no el compte.

El Tantarantana ha explicat que s’ha posat en contacte amb Facebook “per apel·lar la seva decisió i demanar que revisin el cas, ja que revisant les seves Normes comunitàries no hem vulnerat cap base de la seva política”. El teatre afegeix que “és evident que la imatge responsable del tancament de la pàgina és una imatge de ficció”. En un comunicat també demana la difusió del cas de censura mitjançant l’etiqueta #nosomCULpables. L’obra és diu ‘Masticar hielo’ i és una versió de ‘Qui té por de Virginia Woolf?’

En una entrevista al programa ‘El matí de Barcelona’, de betevé, el director del teatre Julio Alvarez, ha explicat que ningú no els ha notificat el tancament de la pàgina i que es van assebentar quan la responsable de comunicació del Tantarantana va intentar accedir-hi aquest dimecres al matí. El responsable de la sala ha criticat que es tracta d’una decisió arbitrària.