Fa cinc anys, el Pla comunitari de la Salut va fer un estudi, amb la participació d’algunes entitats, per trobar maneres de cohesionar el barri. En va sorgir la idea de fer una publicació escrita, que ajudés a crear xarxa entre les entitats de la Salut i millorés la comunicació amb tots els veïns. Així va néixer la revista ‘La Salut de Gràcia’.

La revista va començar gràcies a la participació d’algunes entitats que feien servir aquest mitjà per donar a conèixer les seves iniciatives. A poc a poc, s’hi van sumar més associacions i veïns, que hi col·laboraven escrivint-hi articles. Actualment, el projecte ha crescut i s’ha consolidat.

Tenen molt suport, tant de persones que hi escriuen, estiguin o no vinculades a entitats, com de persones que consumeixen la revista i que estan pendents de quan sortirà la publicació següent. Per això, ara volen que aquesta revista semestral pugui tenir més números l’any. El proper, que és l’11, sortirà dissabte, 5 de maig, coincidint amb la Mostra d’Entitats del Barri. A més, s’hi podran trobar els primers exemplars que van publicar.

Premi Vila de Gràcia

L’objectiu de ‘La Salut de Gràcia’ era millorar la comunicació al barri i fer més forta la cohesió social amb aquest treball en xarxa. El districte de Gràcia ha reconegut aquesta tasca i els ha atorgat un Premi Vila de Gràcia.

Entre els premiats també hi ha l’associació Gats de Gràcia, una entitat que vetlla per un bon tracte cap als felins que viuen als carrers i a les zones verdes del sector. En l’actualitat es fa càrrec de 40 colònies i necessita més espai i més voluntaris per continuar amb aquesta feina.