festes de santa eulalia 2021

Què?

Les activitats presencials de carrer de les Festes de Santa Eulàlia 2021 (cercaviles i processó de les Laies, entre altres) queden anul·lades com a conseqüència de la pandèmia, tot i que es podran visitar 5 exposicions, que en alguns casos s’acompanyarà d’activitats.

També queda alterat Llum Barcelona. El Festival de la Llum que es fa al Poblenou, coincidint amb la proximitat de la festa major d’hivern de la ciutat a principis de febrer, queda posposat fins la tardor.


Què es podrà veure?

Activitats virtuals:

  • Cerimònia del Penó i Ofrena Floral a Santa Eulàlia: es podran seguir el divendres dia 12 a les 12 h i a les 19.15 h, respectivament, a través de les xarxes socials i el web de les festes de Santa Eulàlia.
  • A les xarxes socials i al web també podreu veure materials d’altres edicions de la festa i alguns fets per a l’ocasió com els protocols de l’Àliga de la Ciutat o el Cercavila.

Activitats presencials:

A l’Ajuntament: Del 6 al 12 de febrer, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Pati de l’Ajuntament de Barcelona

  • Exposició de les Gegantes Laies al consistori. S’hi podran veure totes les gegantes de Ciutat Vella que tradicionalment participen a la Passejada de les Laies el dia de la patrona


Al Born CCM: Del 7 al 21 de febrer, de 10 a 19 h

  • Exposició de bestiari infantil. Per primera vegada es pot veure el bestiari de les colles dels diversos barris de la ciutat en l’exposició ‘la Laia és bestial!’
  • Exposició ‘El corpus és bestial!’. Mostra de bestiari festiu històric (que commemora el 700 aniversari de Corpus a la ciutat). Una exposició amb bona part de les bèsties més antigues de Catalunya que encara es conserven.
  • Mostra de Gegants infantils, que aquest any només comptarà amb les figures de les colles geganteres de la ciutat
  • Exposició ’15 anys de les nostres catifes. De Catalunya a la UNESCO’. A la balconada del Born CCM s’hi podrà veure l’exposició de la Federació.


A la Casa dels Entremesos:

  • Exposicions: ‘Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, des del món rural a la societat industrial’ i ‘Ombres xineses de Joan Amades’. Consulteu tota la informació al seu web.

Un retallable de Gegants i gegantes de Barcelona

Amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia 2021, l’Ajuntament de Barcelona edita el nou llibre ‘Gegants i gegantes de Barcelona. 52 retallables’. El llibre, amb il·lustracions de Laia Berloso, té un cost de 10 € i està ja disponible a les llibreries de la ciutat, a la llibreria municipal de la Sala Ciutat i a la Casa dels Entremesos.

  • Dimecres 10 de febrer a les 18 h es farà una presentació al canal de Youtube de Cultura Popular Barcelona.

El cartell

És obra de l’il·lustrador Xavi Mula i representa una noia jove, decidida i valenta, com era la jove Eulàlia quan va patir els tretze martiris.


Portes obertes als museus

Els museus mantenen la tradicional jornada de portes obertes en motiu de Santa Eulàlia.


Un ‘Va passar aquí’ sobre Santa Eulàlia

El programa de betevé t’explica els martiris que va patir la copatrona de Barcelona.