L’evolució del llapis (i, més endavant, l’ordenador), a la pantalla. És l’aventura que proposa l’exposició “Disney. L’art d’explicar històries”, una passejada per l’univers de Walt Disney i les creacions del seu equip d’artistes. El CaixaForum aplega més de 200 peces (dibuixos, esbossos i projeccions) que mostren l’origen de grans clàssics, des dels anys 30 fins a l’actualitat.

Segons Valentí Farràs, director de l’entitat, Disney va establir les bases de l’animació i l’evolució del cinema, però també va acostar el món de la literatura popular a tots els públics. En aquesta línia, la mostra es divideix en cinc àmbits: els mites, les faules, les llegendes, les narracions del folklore nord-americà i els contes de fades. Creatius de diverses èpoques han donat vida als herois i déus de l’antiga Grècia, a animals amb comportament humà i a princeses que busquen la felicitat.

El talent de l’equip de Disney ha permès, doncs, traslladar al cinema un gran llegat de cultura popular que el visitant pot conèixer de primera mà fins al juny. Són pel·lícules que s’han convertit en una icona de la infància per a més d’una generació i, per això, el públic també té l’oportunitat de fer córrer la memòria i aterrar al passat. Entrar-hi és gratuït per als clients de la Caixa i, si no és el cas, costa 4 €.

A banda de conèixer com es van idear els personatges de ‘La Blancaneu i els set nans’ (1937), ‘Merlí, l’encantador’ (1963) o ‘Frozen’ (2013) a través de l’exposició, el visitant també pot participar en diverses conferències que s’han programat per a l’ocasió. Tot plegat se suma a l’aposta d’Obra Social “la Caixa” per mostrar i analitzar, en aquest cas a través del cinema, les manifestacions artístiques del segle XX. Un camí que ja es va iniciar amb la mostra “Pixar. 25 anys d’animació” fa dos anys, el 2015.

Comparteix a: