Després de veure’s obligats a celebrar l’edició del 2020 de forma totalment virtual, el festival Dau Barcelona 2021 ha tornat a la presencialitat. Les cues a les portes de la Fabra i Coats són la mostra que aquesta desena edició ha estat un èxit: fins diumenge al migdia hi han assistit gairebé 17.000 persones. La gran afluència de gent també es pot veure motivada pel fet que, durant la pandèmia, moltes famílies es van aficionar als jocs de taula. De fet, el sector viu un moment àlgid, amb creixements del 30 % de vendes.

Neix l’espai Dau dels Autors

Una de les novetats d’aquesta edició és l’espai Dau dels Autors, dedicat als autors catalans i de la resta de l’estat espanyol que poden explicar als assistents les seves creacions i jugar-hi. En Martí Lucas, autor del joc Sherlock, ha destacat que a vegades al públic general “els costa tenir present que els jocs els inventem persones i aquí poden conèixer la persona i preguntar curiositats”.

A més, enguany també s’hi han incorporat els jocs de rol entre les modalitats del festival i han realitzat una exposició per commemorar els 25 anys del Catan. El que no ha canviat ha estat l’espai insígnia del festiva: El Gran Dau. Un espai on grans i petits poden participar en tota mena de jocs.