Durant la presentació de la programació de les festes de Nadal, l’Ajuntament ha donat detalls de com serà l’espectacle que prepara per a la nit de Cap d’Any. La llum, l’aigua i el foc es tornen a aliar. Però en el cas de l’últim element, les flames, envoltaran els assistents. “Volem anar més enllà de l’espai de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch amb un foc immersiu”, ha declarat Marta Almirall. La intenció és que hi tingui “un paper de proximitat”.

Hi haurà un total de 30 torres de sis i tres metres que dispararan flames a l’avinguda de la Reina Maria Cristina però també al costat muntanya de la plaça d’Espanya, a banda i banda de les Torres Venecianes. A més, les fonts tindran un paper important previ a l’espectacle. “Som molt conscients que la gent arriba abans a la zona i volem aprofitar-ho.”

El tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha explicat que l’espectacle començarà a les 23.30 h i s’allargarà fins a les 0.10 h. Hi haurà una banda sonora de creació pròpia i una coreografia musical i multimèdia. Sobre el moment de les campanades, se n’han donat pocs detalls. Almirall només ha dit que es faran “de manera molt original”.

L’any passat Barcelona va abandonar l’Ésser del Mil·lenni per donar la benvinguda a 2016. Unes 75.000 persones van assistir a l’espectacle, que també va combinar música en directe, dansa i foc amb un colofó protagonitzat per la soprano Begoña Alberdi.