Els ciutadans ja coneixen aquesta ballarina perquè des de fa dos anys acompanya els Reis d’Orient a la cavalcada. La figura és una creació de la companyia Antigua i Barbuda i s’ha perfeccionat tècnicament per adaptar-la a les tasques que farà durant aquestes festes. El personatge tindrà feina. La ballarina estarà present a l’encesa dels llums i també presidirà les activitats programades a la plaça de Catalunya, que repeteixen després de l’èxit de l’any passat.

Per sort, els creadors li han dissenyat una caixa de música als peus per poder ballar amb més comoditat. Cada matí, la ballarina sortirà de la capsa que s’instal·larà a la plaça de Catalunya, dansarà durant el dia i al vespre s’hi tornarà a tancar. A més, la plaça es convertirà en un espai de somnis a través de cinc escenaris com un teatre amb joguines enormes o una bola de Nadal que reproduirà a gran escala una nevada. Per segon any consecutiu, la Fira de Consum Responsable s’integrarà a l’oferta d’aquest indret. L’atrafegada però agraïda feina de la ballarina acabarà amb la cavalcada de Reis.

La programació d’aquest any manté la voluntat d’arribar a tots els barris. Enguany la novetat serà una caseta (una a cada districte), on els que comprin a les botigues de proximitat de la zona podran embolicar els regals amb un paper dissenyat per a la campanya. Se n’han produït 20.000 metres. A més, la Fundació Pare Manel i el Centre de Treball Especial Estel Tàpia han fet 5.500 embolcalls de roba. Tota la campanya nadalenca té un pressupost d’1,2 milions d’euros, una xifra similar a la de l’any passat.

Els llums s’encendran al Paral·lel

L’avinguda del Paral·lel amb la ronda de Sant Pere serà el punt inaugural dels llums de Nadal. L’encesa se celebrarà el 24 de novembre a les 19 h amb un espectacle conduït per l’actriu Mercè Sampietro. A l’avinguda hi haurà 10 capses escampades que s’obriran en diferents moments de la funció. De la caixa més gran en sorgirà la ballarina icona del Nadal.

Serà la primera vegada que l’encesa va acompanyada d’un espectacle. L’han creat especialment per a l’ocasió tres companyies d’arts escèniques (Antigua i Barbuda, Efímer i José Menchero) i també hi participaran els ballarins de Brodas Bros.

Aquest Nadal, la ciutat tindrà més de 100 quilòmetres de carrers il·luminats. L’horari d’encesa s’ha pactat amb les associacions de comerciants. De diumenge a dimecres, els llums s’encendran des de les sis de la tarda fins a les 11 de la nit; els dijous, allargaran fins a mitjanit, i, els dissabtes, s’hi estaran fins a la una de la matinada. Els dies 24, 25 i 31 de desembre i el 5 de gener, l’horari s’ampliarà fins a les dues de la matinada.