La posada en marxa de les instal·lacions de Les Arenes pal·lia la manca d'equipaments culturals i socials que hi ha al districte. L'espai de fotografia Francesc Català-Roca s'hi ha traslladat des del Centre Cívic Golferichs. GERARD ARDANUY, regidor del districte "El nostre plantejament és anar millorant les condicions del Centre Cívic Golferichs. Un dels temes que ens ajudarà a fer-ho és el trasllat d'aquest arxiu fotogràfic i també escola de fotografia del centre de Golferichs al nou local de Les Arenes." L'espai fotogràfic, en un futur, compartirà l'ús del local amb un punt d'informació juvenil i l'organització d'activitats per a joves. La intenció és vincular la fotografia i aprendre a fer-ne amb els col·lectius joves. D'altra banda, han millorat les condicions del servei. GERARD ARDANUY, regidor del districte "Guanyant més espai i millorant també les seves disponibilitats d'infraestructura, i alhora en un espai molt cèntric en un espai molt proper a Sant Antoni i a l'Esquerra de l'Eixample." Tot i que s'ha perdut l'espai d'exposicions, les condicions del laboratori han millorat molt, i també les de les aules. D'altra banda, es manté l'espai de biblioteca i documentació i es disposa d'un plató permanent que funcionarà també d'aula auxiliar. Un dels espais més espectaculars és la gran terrassa on ja s'estan fent activitats.

Després de més de 20 anys dedicats a la fotografia, 15 dels quals instal·lats a la Casa Golferichs, el centre Francesc Català-Roca ha canviat de seu. El trasllat implica passar de 70 a 130 m2 i ha guanyat així més comoditat i més espai per a les classes i tallers. Com a novetat, el centre disposa d’un nou servei de plató i, a més, manté el servei d’escànner professional i els laboratoris per als revelats.

L’obertura de la nova seu s’ha fet coincidint amb la jornada biennal Fotofesta 2014, un punt de trobada per als professionals de la fotografia que té lloc, paral·lelament, a la Casa Golferichs i al nou espai Francesc Català-Roca. Tallers, conferències, exposicions, projeccions i mostres de llibres són algunes de les activitats que omplen la festa, que té lloc durant aquesta tarda de divendres.